X
X
Canlı Destek 0850 000 00 00

DDR5 RAM SUNUCULAR STOKTA

Bilgi Bankası

VPS Nedir?

Vps nedir?

VPS nedir? İngilizce'de Sanal Özel Sunucu anlamına gelen VPS, Türkçe'de sanal özel sunucu anlamına gelmektedir. Bir sunucunun kaynaklarının sanallaştırılabilen yazılımlarla gruplara ayrılmasıyla elde edilir. VPS, birincil bir fiziksel sunucunun bölümlenmesiyle oluşturulduğu için sanal sunucu olarak da adlandırılır.' paylaşımlı barındırma. Artan veri trafiği ve yavaşlamalar ile web VPS tarafından halledilir, performansta gözle görülür bir artış olur, bu sayede dosya indirmeleri hızlanır ve web sitesi kullanıcıları siteye daha hızlı ulaşabilir. Bu da kullanıcı sayısında artış anlamına gelir.

 

Kiralık VPS sanal sunucuları, trafikteki dönemsel dalgalanmalara ve anlık çıkışlara karşı daha dayanıklıdır. Paylaşımlı hosting üzerine kurulan bir web sitesi, trafik limiti aşıldığı anda erişilemez hale gelir. Ayrıca, paylaşılan barındırmada güvenlik açığı olan bir web sitesi diğerlerini etkileyebilirken VPS çok daha güvenlidir.

 

 VPS ve VDS arasındaki fark nedir?

Ana sunucu bölünerek sunucu türleri oluşturulur. Onlar da sanal sunuculardır. Paylaşımlı hostingi yetersiz bulan kullanıcılar tercih etmektedirler. Sanal adanmış sunucu anlamına gelen VDS (Virtual Dedicated Server), VPS tipi sunucu sanallaştırma yazılımı ile oluşturulduğunda sunucunun fiziksel olarak bölünmesi ile elde edilir. Bu nedenle VDS sunucu kiralamak, VPS sunucularından daha pahalıdır. Sunucu donanımı fiziksel olarak ayrı olduğu için ana sunucu web siteleri birbirinin performansını etkilemez. Her sunucunun kendi özel donanımı vardır, ancak VPS hizmeti için donanım tahsisi yazılımdır. Kişisel sunucudaki tüm ortaklara yansıtılabilir.

 

VPS sunucusunun özellikleri nelerdir?

 Free VPS tipi sunucularda sanallaştırma yazılımı ile ayrılmış bölümler arasında veri alışverişi, dosya erişimi veya benzeri geçişlere izin verilmez. Sanal bölümler tamamen yalıtılmıştır ve fiziksel sunucuyu paylaşan her kullanıcının kendi depolama alanı, belleği ve bant genişliği vardır. Standart bir paylaşımlı sunucu üzerine kurulan bir web sitesi, belirli bir veri trafiği seviyesini aştığında erişim sorunları ortaya çıkabilir. Bu noktada bir VPS sunucusuna geçilebilir. Host tarafından kiralanan VPS sunucusu, orta trafikli sitelerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilir. Tek bir sanal sunucuda bile birden fazla web sitesi barındırılabilir Yönetici kök erişimi ile VPS erişilebilir esnek bir yapıya sahiptir Site trafiği arttıkça hosting firmasına bağlı olarak sunucu kaynakları VPS özelleştirilebilir Artan donanım kaynaklarının yanı sıra tercih edilen güvenlik protokolleri de mevcut. Bu sayede özel güvenlik önlemleri alınabilir.

 

 

Kodhosting olarak sizi sanal sunucu alanlarında da yalnız bırakmıyoruz. Sanal sunucu ve VPS olanakları için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Aradığınız Bilgiyi Bulamıyor musunuz?

Bilgi bankasını detaylı olarak incelediniz, fakat ihtiyacınız olan bilgiyi bulamıyorsanız,

Bir Destek Talebi Oluşturun.
Faydalı Buldunuz mu?
(86 defa görüntülendi. / 0 kişi faydalı buldu.)
Top